2016. december 17., szombat

#3. Kritika - Kiss one another, die for each other by Liz Fray
Sziasztok! :)
Ismét egy Larry kritika, remélem drága Liz-em is elolvassa, kíváncsi vagyok mit szól ehhez, már csak egy kritikám van hátra, szóval nyugodtam lehet rendelni! (ne sokaaan)
Rendelésben igyekezzetek úgy kérni, hogy azt teljesíteni is tudjam! Tudom, ez az hibám, de pl. mozaikos fejlécet nem tudok szerkeszteni (ha valaki tud, segítsen!) és chatet sem regisztrálok senkinek. :( 
Kellemes nézelődést! :)

(kicsinyített!)


Kinézet:

Igazad volt, Liz, kritikázhatom a saját designom, ugyanis ezt hónapokkal ez előtt én kódoltam neked. Talán csak annyi hozzáfűznivalóm lenne, hogy akkori tudásomhoz képest elég nagy teljesítmény volt tőlem ez a design, a mostanihoz képest lehet kicsit kevés. De nekem is nagyon tetszik attól függetlenül, hogy kicsit okosodtam azóta. Ha nem gond, a kinézetre nem adok pontot.


Történet:
Fülszöveg: Louis-nak nincs baja azzal, ha unalmasnak nevezik, mert tudja jól, igazuk van azoknak, akik így vélekednek róla.
Illetve csak így volt, mert elégnek bizonyult egy kis löket Nialltől, és az életében olyan problémák jelentkeztek, amikre eddig még csak gondolni se mert. Elvégre ki sejtette, hogy a félénk srác meleg? Na és azt, hogy miután rádöbben a másságára, hirtelen megjelenik Harry és Troye, akik egymás szöges ellentétei?
Mindezek ellenére az igazi kérdés az, hogy a szerelem tényleg képes mindent legyőzni - még akkor is, ha egy harmadik személy is jelen van?

A fülszöveg is elég izgalmasnak hangzik, bár mikor legelőször olvastam úgy voltam vele ,,Ugyanolyan, mint a többi”, de hála Istennek ez egy teljesen más sztori, mint amit én elképzeltem. Sokkal jobb és izgalmasabb, szerelmes lettem a történetbe, amit azért mostanában elég kevés blogról mondhatok el. Szóval a fülszöveg izgalmas, rövid, figyelemfelkeltő, valahogy birizgálja az agyadat ott hátul, azt súgja ,,Nézz bele, olvass bele!”. Nagyon tetszik, frappánsra sikeredett.

Maga a történet:
Öhm, tökéletes, amit majd a pozitívumoknál jobban ki is fejtek, hanem nagy fejtörést okoztál nekem te lány. Ez a történet jelen időben íródik, én pedig még sosem olvastam, de nem is írtam ilyet, így összezavart, mint helyesírásban, mind időben-térben való elhelyezésben.  Ennek okából nem tudom igazából vannak-e helyesírási hibáid, nekem ez a ,,Összekötöm-e a cselekedettel?” volt nagy-nagy kérdés, elvégre így jelen időben kicsit el lehet benne veszni. Engem legalábbis teljesen összezavart. Pár elírást találtam benne – felesleges szóköz, kihagyott betűk, vagy éppen plusz betűk -, de ezen kívül max csak a furcsa szavak voltak idegenek, de nagyon beleillőek. És hadd idézzem a kedvenc részemet! :3
,, - Randi? - Tudom, annyira értelmesek a reakcióim, mintha egy pillangóval társalogna, de nem tehetek róla, olyan ez a srác, mint valami tornádó.
- Hát nem is temetésre hívlak - indul el, tőlem meg csak egy halk nevetésre telik. - Szóval mit mondasz, Louis? - Már megint úgy ejti ki a nevemet, ahogyan rajta kívül még soha nem tette senki se, és ez lehengerel.”  Ezen annyira nevettem! Nagyon tetszett! Igen, ez nálad szinte állandó, a szarkasztikus humor. Talán Louis az a karakter, aki a legközelebb áll hozzád, te is ilyen ,,Elbújok a szobámban, aztán hagyjatok békén írni” típusnak tűnsz, de persze ezt én sem tudhatom. Szóval röviden: Imádom a történet minden szálát! Egyedül Troye unszimpatikus, de ez nem a te hibád.

10 pont/10 pont

Szereplők, akik eddig szerepeltek:

Louis Tomlinson a legfőbb szereplőnk, aki egy szerelmi-háromszögbe csöppen, de nem is akármilyenbe. Harry az első, aki leveszi a lábáról a kis szószátyárt, és talán eddig ő a legromantikusabb is.
Kis félénk, romantikus típus, aki egészen tizenhét – kb 11.-kes lehet – éves koráig nem is sejti, hogy saját neméhez vonzódik, de ezzel nincs is baj, elvégre ezt is kell tudni fogadni, Harry pedig könnyít a dolgon, mert egy elragadó, romantikus, macsó és szeretnivaló férfi, aki látszólag mindent meg is tesz a mi kis esetlen Louis-nkért. Ám kezdi rossz irányba terelgetni Lou-t, amivel a főhősünk tisztában is van, mégis vonzódik a göndörhöz. De képbe jön Troye, a még szerencsétlenebb, unszimpatikus srác, aki viszont lágyabb és nincsenek sötét üzletei sem. Teljesen összezavarja az elveszett Louis-t, és még inkább elsodorja Harry-től.

Niall Horan főhősünk legjobb barátja, tulajdonképpen neki köszönheti Louis szexi pasiját, mert Ni barátjának buliján ismerkedtek meg. A szöszi szintén meleg, Zayn-nel jár, aki egy tuskó, mégis úgy tűnik képes megváltozni a szösszencsért.
Ő is egy érzéken, de kevésbé romantikus típus. Ő az, akit maga alá gyűr a rózsaszín köd, s nem lát mást csak az a szexi pofit, akinek tulajdonosa októberben, egy malomban vette el a szüzességét. Nem lát a dolgok mögé vagy, ha mégis, nem akarja elfogadni, hogy ő csak egy játék. Csakis Zayn érdekli, ugyanis tudja kisidő után lehet örökre elveszíti.

Harry Styles lenne az egyik rosszfiú, akiről nem is igazán gondolnánk, hogy rosszfiú. Elsőre csak egy nagyon szimpatikus, édes szószátyárnak tűnik, aki tökéletesen kiegészíti a mi kis félénk Lou-nkat, de sajnos kiderül neki is vannak sötét titkai. Egy rafinált, csábító típusnak tűnik, mégis úgy érezni a férfinak van szíve, és nagyon is Louis felé húzzák őt ezek a bizonyos hullámok, így minél közelebb akarja tudni magához a fiút, ami bár nem derül ki a történetben, ez világos, mint a nap. Azért szeretné kicsit elcsábítgatni, hogy aztán vele és Zayn-nel menjen főhősünk és ne keljen elválniuk.

Itt jön a képbe Troye Sivan, aki szintén nagyon unszimpatikus, és nagyon szerencsétlennek tűnik, mégis pillanatok alatt leveszi a lábáról Louis-t. Nagyon idegesítő stílussal rendelkezi, törölteti Louis-val a több mint háromszáz oldalas történetét, ezzel teljesen összetörve a srácot, Lou viszont nem foglalkozik vele, helyette megpróbál megfelelni ennek a rakás szerencsétlenségnek, aki miatt még verekedett is, mégsem tett semmit a nyomi, csak nézte, ahogy teljes erőből ellökik. Ő a legunszimpatikusabb az egész történetben, és meg tudnám ölni! Sicc innen Troye!

Zayn Malik lenne Niall pasija, aki úgy látszik az utolsó pillanatokban kezd megváltozni, és elkezd szerelmes lenni a barátjába, akivel lassan fél éve együtt vannak, mégis csak szexről és csókokról szól az egész életük, semmi romantika, ám hirtelen dupla randit szeretnének, egy sátorozást, amiben nem csak szöszi, de a Larry páros is részt vesz. Érdekes karakter, érdekes stílussal, mégis nagyon bejön. Talán Zayn-től pont ezt vártam!
És végül Louis anyukája, aki bár nem sokat szerepelt eddig és még a nevét sem tudjuk, mégis majd meghatározó személy lesz a fia életében, ugyanis Lou elmondja az anyjának, meleg, ezzel elindít a nőben egy kisebb lavinát, mégis azt mondja ő mindig Lou mellett lesz és szeretni fogja. Remélem tényleg így lesz, és segít jó döntéseket hozni!

5 pont/5 pont

Negatívum:
Utálom Troye-t. Nagyon idegesítő és szerencsétlen, nekem nagyon nem jön be, teljesen elrontja az eddigi kis aranyos történetet, a Larry momenteknél sokkal boldogabban olvastam, de mikor ő is a képbe jött, waaa! Meg tudtam volna ölni!

Pozitívum:
Nagyon jól ki van alakítva a történet, tetszenek a szereplők, a szereplők tulajdonságai, a stílusaik, nagyon-nagyon bejönnek – kivéve Troye-t. Nagyon szépen vezeted a szálakat, nem kuszálódnak össze, mégis vannak fura emberkék, pl. Niall, aki bár először arra kéri Lou-t ne legyen szerelmes Harry-be, aztán mégis, mintha beszívtak volna nevetgélve követik a két férfit a rózsaszín ködbe, ami teljesen tükrözi a mai tiniket. Nagyon élethű és nagyon tetszetős az egész, Harry-t meg imádom!  *-* Ő lett a legjobb karakter!

Összegezve: Nagyon jó sztori, magával ragadott, szóval gratulálok, szereztél meg egy hű olvasót! Tekintsd ezt a kritikát egy hosszú kommentnek, nagyon-nagyon várom, hogy Nick megjavuljon és hozd a következő részt!

Pontok:
Összesen: 15 pont
Elért: 15 pont *o*

Remélem nem bántottalak meg, csak segíteni szerettem volna, emellett ez saját vélemény, lehet más nem így gondolja!


Sok sikert a továbbiakban! ^.^
1 megjegyzés:

 1. Üdv!
  Nagyon szépen köszönöm, hogy végigrágtad magad a kis történeten. ^^
  Mielőtt elolvasnám (másodszor amúgy) a kritikád, megjegyezném, igazából a kezedbe adtam a blog sorsát, mert (szerintem feltűnt), eléggé kizökkentem, nyögve nyelősen megy az írása, szóval úgy voltam vele, ha nagyon lehúzod, ennyi volt, nincs kedvem hozzá, nem is jó, érted. Khm, kösz, hogy visszaadtad a motivációmat, amúgy szerintem épp Billdipet vagy Janielt írnék.
  Oké, ennyit erről.
  A designt megbeszélted magaddal, de azért... én imááádom.;)))
  A fülszövegnél pedig vigyorogtam, hogy igeeeen, ez is olyan, mint a többi. Hm. Ez volt a cél. Egy sablont akartam. HÁT MOST BOLDOGGÁ TETTÉL.
  Igazából a többire nem tudok mit reagálni. Vagyis de. Miért utálja mindenki szegény Troye-t? :(
  Na, mindegy.
  Köszönömköszönömköszönöm, imádlak.
  xxLiz - aki amúgy nem a reakciók embere
  (vagyis nem a logikus reakcióké, na)

  VálaszTörlés